Ministerka spravodlivosti USA:FIFA je skorumpovaná do najvyšších miest

03.06.2015 Celý región

Berlín 3. júna (TASR) - Podľa ministerky spravodlivosti USA Loretty Lynchovej je odchod Josepha Blattera z postu prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) iba časťou riešenia problémov v inštitúcii.

"Musíme konštatovať, že FIFA je skorumpovaná až do najvyšších miest. Vždy, keď zosadili po internom vyšetrovaní skorumpovaných funkcionárov, nahradili ich iní, ktorí pokračovali v rovnakých praktikách," citoval slová političky internetový portál sport1.de.

Či je za Blatterovým odchodom vyšetrovanie v USA, Lynchová nepotvrdila. "V tejto chvíli k tomu nemôžem nič povedať," dodala. V utorok americké médiá informovali, že 79-ročného Švajčiara vyšetruje Federálny vyšetrovací úrad (FBI).

Ministerka odmietla zinscenovanie minulotýždňového zatknutia vysokých futbalových funkcionárov v Zürichu. "Akciu sme presne naplánovali. Vždy rozmýšľame nad tým, ako by sme podozrivých čo najlepšie a najbezpečnejšie zatkli. Práve v prípadoch, keď ich je veľa, je dôležité zatknúť ich naraz. V opačnom prípade vzniká nebezpečenstvo, že zničia dôkazy alebo opustia krajinu. S piatkovou voľbou to nemá nič spoločné," zakončila Lynchová.
 

Vyberte región